Om het verhaal van Lafayette compleet te maken hebben we op de laatste avond nog echt Cajun gehoord. Dit is de muziek van de white folks. De acadien, de fransen die uit Canada naar deze streken kwamen. Deze muziek is wat minder een combinatie van culturen, deze muziek heeft zijn oorsprong in de franse en keltische muziek, maar het werd heel duidelijk dat dit andere koek is dan de Zydeco. In die laatste muziek zitten dezelfde elementen, aangevuld met de muziek van de zwarten, afrikaanse ritmes die maken dat de voeten niet rustig kunnen blijven staan, althans die van mij.
Maar Cajun, leuk om even te horen, heeft hele rechte ritmes, 1-2-3-4, 1-2-3-4, meer voor stijldansen dan voor swingen. Typisch Cajun is de fiddle en mandoline, maar juist geen wasbord. Wel hebben beiden een trekzak.
Joe Savoy and the Cajun Country Revival. Niet helemaal mijn muziek, maar zeer bedreven muzikanten, dat moet gezegd.